Drożdżyca

drozdzyca_wiem_o_zdrowiu

Forum

drożdżyca?? (Maniek28)
witam razem z zoną mamy problem od kilku miesięcy zmagamy się z problemem który prawdopodobnie nazywa się drożdżycą >Leczenie które zostało nam przepisane już przez kolejnego ginekologa zony nic nie pomogło. Maści antybiotyki ,irygacje nic nie pomaga ,zazwyczaj pojawia się dwa tygodnie przed okresem i kończy sie w tym dniu kolejne dwa tygodnie po okresie jest ok i znowu jest xxx się to u żony swędzeniem pieczeniem , dodatkowa wydzielina z pochwy wszystkie te przypadłości nie pozwalają na stosunek bo zapewne byłby bolesny u mnie nie zawsze ale też pojawiają się w tym okresie drobne zaczerwienienia lub krostki .Oboje przestrzegamy higieny ale nic to nie zmienia. gdzieś na forum wyczytałem że ma na to wpływ tarczyca i niedokrwienie u żony zostały te dwa parametry wyprostowane do pozimu zgodnego z normami ale problem drozdżycy pozostał prosze o poradę co jeszcze mozna zrobi .
(więcej...)

1
Drożdzyca-prosze odpowiedzcie (Mia)
Moim zdaniem, by stwierdzić drożdżycę narządów płciowych musisz zrobić laboratoryjne badania. Jedną z najbardziej pewnych metod jest bezpośrednie mikroskopowe badanie wydzieliny oraz wykonanie jej posiewu. Konieczne jest również wykonanie badań i podjęcie leczenia u partnera.
(więcej...)

6
leczenie drożdżycy (Agatinka)
Mam stwierdzoną drożdżycę pochwy, lekarz przepisał mi kremy i globulki na leczenie tego świństwa. Czy takie leczenie jest wystarczające?
(więcej...)

1
Ile trwa leczenie? (Martuś)
Cześć. Lekarz stwierdził u mnie drożdżycę pochwy. Czy któraś z was wie ile trwa jej leczenie?
(więcej...)

1
nawracające drożdżyce (Wesołka)
Witam! W moim przypadku problemem są często powracające drożdżyce pochwy, które zawsze lecze jakimiś globulkami. Mam stałego partnera, który raczej jest zdrowy i stosuję hormonalną antykoncepcję. Czym mogą być spowodowane częste nawroty choroby?
(więcej...)

1

Dodaj nowy temat:

Tytuł:
Autor:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Kto ma więcej pasków: zebra czy słoń?

drozdzyca_ciekawostki

Ciekawostki

Rozszerzone pory
Wbrew powszechnemu przekonaniu, rozszerzonych porów w żaden sposób nie da się zmniejszyć, choć nie oznacza to, że wszystko stracone. Wystarczy kilka sposobów pielęgnacji twarzy, by pory stały się mniej widoczne, co zwróci uwagę na to, co w tobie piękne.

Czy wiesz, że...

Łuszczyca - leczenie
Do najczęstszych sposobów terapii należy smarowanie miejsc zmienionych chorobowo specjalnymi preparatami złuszczającymi naskórek. Stosuje się tu smołę węglową, ditranol, steroidy lub preparaty oparte na witaminie D.

Polecamy

Naskórek
Naskórek jest jednym z elementów budowy skóry. Jest to nabłonek wielowarstwowy płaski, który składa się z pięciu warstw. Naskórek spełnia wiele ważnych funkcji w organizmie.

Metamizol jest jednym z najpowszechniej używanych środków przeciwbólowych. W Polsce znany jest od wielu lat jako preparat o nazwie Pyralgina i stosowany szeroko w leczeniu bólu, także pooperacyjnego. Metamizol jest od wielu dziesięcioleci chętnie wykorzystywany w leczeniu takich objawów stanu zapalnego, jak ból, gorączka oraz bólów trzewnych o charakterze spastycznym. Działanie przeciwgorączkowe metamizolu, związane z hamowaniem syntezy prostaglandyn.